Върховният лидер на Иран се подигра на американската демокрация и президентските избори

„Какво зрелище! Един човек казва, че това са най-измамните избори в историята на САЩ. Кой казва това? Президентът, който в момента е на своя пост”, каза Али Хаменей

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей се подигра със състоянието на демокрацията в Съединените щати, визирайки обвиненията в „изборна измама“, отправени от настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп след президентския вот на 3-ти ноември, съобщи БНР.

„Какво зрелище! Един човек казва, че това са най-измамните избори в историята на САЩ. Кой казва това? Президентът, който в момента е на своя пост. Неговият съперник пък казва, че Тръмп възнамерява да фалшифицира изборите! Ето как стоят нещата с изборите в САЩ и с американската демокрация (#USElections & US democracy)“, написа снощи Али Хаменей в профила си в Туитър.

Вчера деня на изборите върховният лидер на Иран заяви, че „пресметливата и ясна политика“ на Техеран спрямо Вашингтон няма да се промени независимо от резултатите от изборите в САЩ през 2020 г.

„Без значение кой ще спечели изборите в САЩ, това няма да повлияе на политиката ни спрямо Съединените щати. Някои хора говорят за това какво ще се случи, ако бъде избран този или онзи. Да, може да се случат определени събития, но нас те не ни касаят“, публикува в „Туитър“ Али Хаменей.

Подигравателните послания на Хаменей относно демокрацията в САЩ идват на фона на подадените от щаба на Доналд Тръмп жалби срещу преброяването на гласовете в щатите Мичиган, Пенсилвания и Джорджия, които могат да решат изхода от президентската надпревара с Джо Байдън.

Подобни статии

Румънският премиер уволни след скандал министъра на здравеопазването

Румънският премиер Флорин Къцу отстрани от длъжност министъра на здравеопазването Влад...

Още в катергорията

Румънският премиер уволни след скандал министъра на здравеопазването

Румънският премиер Флорин Къцу отстрани от длъжност министъра на...

Байдън ще направи първото си обръщение пред Конгреса на 28 април

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси...

Байдън изтегля US войниците от Афганистан до 11 септември, говори с Путин

Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички...