Горя къща на „Петте кьошета“, бивш паметник на културата

Пожар е изпелил покрива на старата необитаема къща на „Петте кьошета“ в София, алармираха очевидци във фейсбук групата “Видяно в София”.

„Изпратени са два екипа на пожарната. Няма пострадали. Сигналът е постъпил малко след 16.00 часа“, посочиха пред агенция “Фокус” от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни пожарът е подпален от бездомник. Къщата е с частни собственици. Тя е била със защитен статут, но е заличена от Регистъра на паметниците на културата преди няколко години, предаде бТВ.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Вълна от възмущение изказаха потребителите на групата “Видяно в София” като по-голямата част от тях смятат, че пожарът е умишлен с цел разчистване на терена в центъра на столицата, като подозренията са, че зад акцията стои имотната мафия.

„Клошарите са виновни, нали? Поредното архитектурно богатство е заменено от нанаситната българска алчност“, коментира един от потребителите.

Коментарът на потребителя препраща към изгорелите преди повече от година преди тютюневи складове – паметници на културата в Пловдив, за които за виновен бе обвинен в крайна сметка клошар и въпросът се затвори.

Друг потребител коментира – “Честит нов строеж!”. А друг добавя – „Боже, спасете я! Не искам стъклени кубчета на нейно място!”

Подобни статии

В Димитровград протестираха срещу мръсния въздух

Жители на Димитровград протестираха срещу мръсния въздух. Организаторите съобщиха, че недоволството е...

Още в катергорията

В Димитровград протестираха срещу мръсния въздух

Жители на Димитровград протестираха срещу мръсния въздух. Организаторите съобщиха,...

Българи разграбват стоката в Одрин

„Не е за вярване! Сякаш половин България е дошла...

Възникнал е напрегнат спор по време на срещата между Блинкен и Лавров в Стокхолм

Възникна напрегнат спор между държавния секретар на САЩ Антъни...