Десислава Атанасова: Не се опитваме да играем игра с Конституцията

„Имената на конституционните експерти, които са приели да работят в комисията, първо ще бъдат представени в нея, а след това ще бъдат обявени публично. Данаил Кирилов не е сред тях“, увери преседателят на временната комисия

Нова Конституция се приема само от Велико народно събрание, не от настоящия състав на народното събрание, то единствено може да вземе решение за свикване на ВНС и разпускане на сегашния парламент, посочи в предаването „120 минути“ по бТВ депутатът от ГЕРБ – Десислава Атанасова. Тя е и председател на временната комисия за промените в конституцията.

За работата на комисията Атанасова обясни, че от създаването си до сега е имала едно заседание, но предстои да се организират онлайн дискусии, кръгли маси и обсъждане на законопроекта за промени в Конституцията.

„В настоящата обстановка е недопустимо и невъзможно да се проведат заседания, с оглед на факта, че пандемията наистина взема жертви“, каза Десислава Атанасова.

Тя уточни, че имената на конституционните експерти, които са приели да работят в комисията, първо ще бъдат представени в нея, а след това ще бъдат обявени публично. Бившият министър на правосъдието Данаил Кирилов не е сред тях, те са общо около 10 човека, отбеляза Атанасова.

„Не се опитваме да играем игра, предложихме няколко ключови неща – промяна в Конституцията и рестарт на държавата, промяна в политическата система. Такива въпроси бяха поставени в първите дни на протеста“, каза още Десислава Атанасова.

„Има избори след няколко месеца, представяте ли си оставка на правителството в този момент – без бюджет за следващата година, без обезпечени плащания, включително в здравната, социалната и образователната система. На фона на тази пандемия кой ще носи отговорността“, попита Атанасова.

„Мерките са отговорност и тяхното спазване зависи от всеки един от нас. Ако всеки спазва мерките така както правителството и здравният министър са издали заповед, смятам, че сериозно ще намалее ръстът на заболеваемост“, каза Десислава Атанасова по повод ситуацията с COVID-19.

Източнилк: epicenter.bg

Подобни статии

Костадинов: „Възраждане“ е първа политическа сила, според данните, с които разполагаме

"Възраждане " ще се яви самостоятелно на изборите, както винаги досега, каза...

Още в катергорията