Димитър Стоянов: Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго

Не мога да разбера защо управляващите обвиняват обществото за разразилата се втора вълна от COVID-19. Ако не са спазвани наложените от тях мерки, защо не е наложен и необходимия контрол за спазването им?

Този въпрос задава във фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

А как да се възприемат и думите на управляващите от началото на ноември за това, че ”през лятото умно пуснахме вируса да вилнее”. Колко е умно и възможно е отделен въпрос, продължава с разсъжденията Стоянов.

„През лятото бяха и протестите, които сега управляващите обвиняват за днешното състояние с разпостранението на вируса. Дали целенасоченото и „умно“ пускане през лятото на вируса да върлува не следва да бъде посочено като основна причина и то не от нас драскащите във ФБ, а от едни други институции?

От друга страна, като могат управляващите да пускат, то защо сега не стопират върлуването на вируса?“, пита още главният секретар на Радев.

Димитър Стоянов не подминава и социалния министър. „Интересно ми е кога Сачева е предложила мярката за родителите, които ще останат у дома, за да подсигурят онлайн обучението на децата си, или пък от МИ и МТ какви мерки ще се предприемат за да не фалира туризма“.

„Няма такова планиране. Как иначе да си обясня паническото предложение на Николова за хотелите, дето щяха да приемат ковид-болни, и които ги няма?

Няма такъв всеобхватен план и няма как да има, защото няма и организация, няма и единно ръководство заради страха да се носи отговорност. Комай прав ще излезе един министър (за когото ту ще има, ту няма да има водни кризи), като каза, че ПР-те управляват министерствата“, критикува още Димитър Стоянов.

Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго! Пропуснати месеци в безхаберие и некомпетентност. И резултатът е видим. Статистиката го показва. Добре, че ги има все още лекарите и медицинския персонал“, казва в заключение той.

Подобни статии

Русия: Решението на САЩ е признак на неефективност

Решението на посолството на САЩ в Русия от 12 май за...

Още в катергорията

Русия: Решението на САЩ е признак на неефективност

Решението на посолството на САЩ в Русия от 12...

Съвместни проверки на КЗП и БАБХ за Великденските празници

Потребителите масово предпочитат български хранителни продукти и затова ще...

Борисов: Осигурихме допълнителни 50 лева към пенсиите и за май

Министерски съвет реши още да бъдат окрупнени два терена...