Димитър Стоянов: Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Не мога да разбера защо управляващите обвиняват обществото за разразилата се втора вълна от COVID-19. Ако не са спазвани наложените от тях мерки, защо не е наложен и необходимия контрол за спазването им?

Този въпрос задава във фейсбук главният секретар на президента Димитър Стоянов.

А как да се възприемат и думите на управляващите от началото на ноември за това, че ”през лятото умно пуснахме вируса да вилнее”. Колко е умно и възможно е отделен въпрос, продължава с разсъжденията Стоянов.

„През лятото бяха и протестите, които сега управляващите обвиняват за днешното състояние с разпостранението на вируса. Дали целенасоченото и „умно“ пускане през лятото на вируса да върлува не следва да бъде посочено като основна причина и то не от нас драскащите във ФБ, а от едни други институции?

От друга страна, като могат управляващите да пускат, то защо сега не стопират върлуването на вируса?“, пита още главният секретар на Радев.

Димитър Стоянов не подминава и социалния министър. „Интересно ми е кога Сачева е предложила мярката за родителите, които ще останат у дома, за да подсигурят онлайн обучението на децата си, или пък от МИ и МТ какви мерки ще се предприемат за да не фалира туризма“.

„Няма такова планиране. Как иначе да си обясня паническото предложение на Николова за хотелите, дето щяха да приемат ковид-болни, и които ги няма?

Няма такъв всеобхватен план и няма как да има, защото няма и организация, няма и единно ръководство заради страха да се носи отговорност. Комай прав ще излезе един министър (за когото ту ще има, ту няма да има водни кризи), като каза, че ПР-те управляват министерствата“, критикува още Димитър Стоянов.

Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго! Пропуснати месеци в безхаберие и некомпетентност. И резултатът е видим. Статистиката го показва. Добре, че ги има все още лекарите и медицинския персонал“, казва в заключение той.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини