Доц. Сотир Марчев съветва какво да правим всеки ден, за да сме здрави

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Недоспиването, нездравословното хранене, заседналия начин на живот и стрес, са причината за хипертонията и слабия имунитет. Това заяви в сутрешния блок на БНТ кардиологът доц. д-р Сотир Марчев.

Спортувайте у дома – гимнастика, упражнения. Сърдечноболните трябва да се натоварват физически 30-40 мин. на ден – упражнения, работа по градини и т.н, разкри още експертът.

„Хората, които спят под 6 часа имат по-голям риск от проблеми с кръвното и сърцето. Защитните сили се активират на сън“, категоричен бе доц. Марчев.

„Контактът с близките също е важен за сърцето – може да е чрез интернет или по телефона. Броят близки контакти удължава живота“, сподели кардиологът.

„Психиката влияе много на имунитета. Движението, сънят, здравословното хранене и слънцето подобряват и здравето на сърцето, и имунитета“, заяви доц. д-р Сотир Марчев.

„Здравословно хранене е прием на зеленчуци, пълнозърнест хляб, варива“, допълни кардиологът.

„Сърдечно болните ще боледуват от коронавирус малко по-дълго от здравите хора – около 14 дена. Трудното дишане е проблемът при коронавируса и сигнализацията за хоспитализация“, разкри експертът.

„Две седмици след изписване от болница и излекувани от коронавирус, е добре да не извършват тежки физически упражнения“, завърши доц. д-р Сотир Марчев.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини