Д-р Иван Маджаров: Не Мангъров беше прав, а Мутафчийски относно това, което ще се случи у нас

Шефът на БЛС попари Мангъров за „лекия вятър“ К-19 и огласи каква трагедия ни чака

По думите на д-р Иван Маджаров към момента няма хаос в системата, а просто тя е под високо напрежение

Има много млади, които изкараха леко К-19. Те имат антитела. В момента има хора, които искат да дарят кръвна плазма, но не им дават, защото нямат ПСР. Не може така. Това заяви в ефира на Нова тв шефът на Българският лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров.

По думите му, ако някой дари кръвна плазма, той може да избере за кого да го стори.

„Нагнетява се едно напрежение. Важно е да кажем, че леглата в болниците за лечение на ковид се увеличават. Още през пролетта обаче казахме, че ще се стигне до момент, в който системата, в който няма да може да поема. В момента в системата няма хаос, а високо напрежение“, каза Маджаров.

„Не бива да се създава усещане, че лекарите са виновни за нещо. Системата се справя, обществото ни се провали. То трябваше да разбере, че няма да можем да помогнем на всеки, който има нужда да влезе в болница“, смята шефът на БЛС.

Виктор Николаев изкара кошмарна статистика. По думите му по последни изчисления, ако имаме строги мерки у нас, починалите от коронавируса ще достигнат 4000 души, ако обаче нямаме ограничения, се очакват 18 000 смъртни случая.

„Вероятно ще дойде време, когато ще трябва да направим анализ кой носи отговорност. Всички ние заедно обаче трябва да се справим с това. Не ми се иска пак хора да остават без работа. Това е друга трагедия. Нека помогнем на лекарите и медицинските сестри и спазваме най-нормалните мерки – дистанция и маски“. призова Маджаров.

„Не Мангъров беше прав, а Мутафчийски относно това, което ще се случи у нас. Мангъров мислеше, че ще е лек ветрец този вирус, но се случи лошият сценарий на Мутафчийски“, заяви шефът на БЛС. „Не искам да всявам паника. С всеки изминал ден виждаме, че се взимат нови и нови мерки“, каза той. Според него не сме изпълнили нужното като общество.

Подобни статии

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме натъжи. Защото...

Още в катергорията

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...

Христо Иванов: Надявам се през следващата седмица да има разговори с „Продължаваме Промяната“

Най-разумното поведение на служебното правителство е да се съсредоточи...