Емил Димитров пред Борисов: Водна криза няма да има

В парламента пък  Ревизоро предупреди за водна криза в Бургас

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров, съобщи правителствената пресслужба.

Съобщението бе пуснато, след като по-рано днес в Народното събрание Емил Димитров заяви, че Бургас е пред сериозна водна криза, която до 6 месеца ще е факт, и в морския град предстои да се случи „Перник 2“

Според правителственото прессъобщение, след като алармирал Народното събрание, Димитров докладвал на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци,  ако сушата продължава.

Премиерът посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини