Илияна Йотова: Вчера Борисов изпусна волана на джипката, дано не изпусне волана на държавата

„Беше важно да покаже на лекарите как бучи една маркировка. Прекалено много уважавам пътниците в тази кола. Имаше и един момент, в който шофьорът изпусна волана, дано не е изпуснал волана и на държавата“, коментира тя, визирайки обиколкота на премиера Бойко Борисов с джипа със здравния министър проф. Костадин Ангелов и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Пред бТВ Йотова каза, че най-тревожното е, че хората не вярват в мерките, които налага кабинетът. По думите й те не вярват и в парите, които се разпределят.

„Кому е нужно да ходим по бръснача, като можем да вземем адекватни мерки? Знаете ли колко клиники са затворени, защото има заразени лекари?“, запита вицепрезидентът.

Тя говори и за напрежението в държавата като цяло, а не само между институциите. Йотова е категорична, че властта няма отговор на нито един въпрос така че да се успокои обществото. И в този момент се наблюдава опит за „насъскване“ един срещу друг между лекарите и припомни вчерашното изказване на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Вчера се държеше като инспектор в детска педагогическа стая, който ни се накара, че купуваме лекарства“, смята Йотова.

„Нали знаем, че в момента всички сме в една лодка? Министърът отиде в парламента и не даде един въпрос да му бъде зададен. Откакво се страхуват?“, коментира още вицепрезидентът.

Йотова смята, че следващата голяма криза ще бъде отново в домовете за стари хора, защото заплатите в социалната сфера са много ниски. Тя смята, че у нас всичко се прави на парче.

„Ние ще излезем от тази криза въпреки правителството, въпреки министъра. Ще излезем от кризата въпреки хаоса. Ще излезем като общество. Как е възможно да се внушава, че има непослушни българи, които не искат да спазват мерките?“, категорична е тя.

По темата с карантината на президента Румен Радев Илияна Йотова коментира, че е имало неща, които са били спестени.

Йотова отговори и на въпрос дали има напрежение между Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Създава се едно изкуствено напрежение. Това е опит за блокиране на втория му мандат“, каза тя.

Във връзка със Северна Македония Илияна Йотова допуска, че върху нас е оказван натиск и ние може да се откажем от твърдата си позиция.

„Президентът Първанов беше предложил много издържана позиция, ако още тогава се бяхме чули да имаме анекс, нямаше сега да сме в тази ситуация“, отбеляза също вицепрезидентът.

Подобни статии

Хаджигенов вижда 95% припокриване в концепциите за правосъдна реформа

"Изправи се. БГ! Ние идваме!" и "Има такъв народ" разговаряха за...

Още в катергорията

Румен Радев: В Северна Македония съществува език на омразата към България

"България е най-силният привърженик на разширяването на ЕС, но...

Прокуратурата се провали по делото за трагедията край Своге

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове...