Кметът на община Баните загуби битката с COVID-19

Кметът на община Баните Милен Белчев почина от коронавирус в МБАЛ-Смолян, според информация от областната болница.

Осем пациенти с коронавирус на възраст от 45 до 81 г. са починали през почивните дни в област Смолян, съобщиха от РЗИ. Общо 45 са новите случаи на COVID-19 през последните две денонощия, като 31 от тях са настанени в болници. Трима лекари и две медицински сестри са сред новозаразените.

Белчев загуби битката с COVID-19, след като със същата диагноза през ноември издъхна и неговият брат близнак, учител в село Оряховец.

„Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек“, написа в профила си във фейсбук председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

В болници в областта са настанени 31 от позитивните, а 14 са на домашно лечение. Новозаразените са на възраст от 35 до 80 г. Сред новите случаи са обитатели на социалните домове в с. Фатово и с. Петково, както и учител от община Борино.

С положителна проба за COVID-19 е и санитар от дома за хора с психични разстройства в Петково. Предстои да се вземат проби за тестуване за коронавирус и на останалите служители от персонала и настанените в дома.

Подобни статии

Времето – 17 октомври 2021 г.

Днес облачността ще е значителна, на отделни места с превалявания от...

Още в катергорията

Времето – 17 октомври 2021 г.

Днес облачността ще е значителна, на отделни места с...

Радев обсъди високите цените на тока и газа с експерти

На „Дондуков“ 2 бяха обсъдени възможните механизми от страна...

Даниел Смилов: При втори тур ще е трудна прогнозата на президентските избори

„Дълго време Радев беше безалтернативен, нямаше друг кандидат. Сега...