Павел Шопов отново отказа да си сложи маска, изгониха го от залата, Симеонов извика РЗИ

Зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов отново взе на прицел депутата от „Атака“ Павел Шопов, който отказва да носи предпазна маска в пленарната зала, съобщи Dariknews.bg.

Веднага щом пое председателството на заседанието, Симеонов направи забележка на Шопов, че не носи предпазно средство и го обвини, че така поставя в риск от заразяване колегите си.

Павел Шопов обаче остана невъзмутим и въпреки че му беше предоставена маска, той не я сложи.

Валери Симеонов разкри, че е подал лично сигнал в РЗИ да дойдат и да наложат глоба на колегата му Шопов.

Последваха многократни подканяния квесторите да изведат от залата депутата. Симеонов предложи и народните представители, седящи пред Шопов, да се отдалечат от него.

Председателстващия заседанието дори призова квесторите да осигурят сигнална лента и да оградят с нея Павел Шопов.

По време на заседанието, когато атакистът поиска да се изкаже от трибуната, Симеонов не му даде и отговори, че за него той не е в залата, защото е отстранен. Така Шопов остана няколко минути пред трибуната, без да му се дава възможност да говори.

Стигна се до намесата на Кристиан Вигенин от БСП, който защити Шопов и настоя, че няма член в правилника, по който да може да бъде изгонен някой за неносене на маска. В крайна сметка бе дадена думата на Павел Шопов.

„Симеонов е абсолютно несъстоятелен и нелегитимен зам.-председател…“, бяха първите думи на депутата, но изказването му остана нечуто, тъй като Симеонов веднага му спря микрофона.

След това го отстрани от заседанието заради нарушаване на реда и Шопов в крайна сметка напусна пленарната зала.

„Никой да не пристъпва до трибуната, трябва перфектна дезинфекция“, поиска накрая Валери Симеонов.

Малко преди да излязат в половинчасова почивка, депутатите станаха свидетели на поредния отказ на колегата им Павел Шопов да си сложи маска на лицето, предаде БНР.

Заради това председателстващият Емил Христов го изгони от залата, но Шопов не изпълни разпореждането и се наложи Христов да му задава въпроси:

„Добре ли сте? Поне направете знак, че сте добре, но категорично отказвате да сложите маска, да разговаряте с мен или каквото и да било. Да извикаме ли медицинска помощ, господин Шопов? Добре ли се чувствате? Добре ли е, според Вас? Да се надяваме, че е добре“.

Подобни статии

Още в катергорията