Песков: Масовата ваксинация срещу коронавируса в Русия трябва да започне преди Нова година

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Кремъл очаква масовата ваксинация срещу коронавируса в Руската федерация да започне преди Нова година. В същото време прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков подчерта, че тя ще се проведе поетапно и с отчитане на географските особености на страната, предава TACC.

„Не мога да кажа точната дата [за началото на масовата ваксинация], но тя трябва да започне преди Нова година“, заяви говорителят на Кремъл пред репортери.

Песков подчерта, че по този въпрос е необходимо да се изхожда от основния принцип – доброволността. Той смята за преждевременно да се обявява датата, на която всеки може да бъде ваксиниран срещу коронавирус. „Недвусмислено е, че това ще се извършва поетапно, като се вземе предвид географията на страната ни и особеностите на съхранението на различните вещества“, обясни Песков.

Според него „предизвикателството е тези стъпки да бъдат възможно най-кратки и да се осигури [възможността за ваксинация] на всички възможно най-скоро“. Съгласно думите на Песков, това е „грандиозна задача“.

Източник: Фокус

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини