Проф. Балтов: Натискът върху болниците в София е изключително сериозен

Броят на разкритите легла в София след заповедта на здравния министър от вчера е 3 000, от които 250 са за интензивно лечение. Това каза на брифинг в Министерски съвет директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, предаде Агенция „Фокус“.

„В София в момента приетите в средно тежко състояние са 713 и 107 от тях са в интензивните отделения. Общо 820 са на лечение в болници. Натискът върху болниците в София е изключително сериозен“, допълни той.

Проф. Балтов благодари на гражданите, които спазват противоепидемичните мерки. Той посъветва хората при първи симптоми на неразположение: повишаване на температурата, мускулна слабост, да си останат вкъщи за поне един или два дни.

„Ако проблемите се засилват, обадете се на личния си лекар, потърсете помощ от него. Нека той да знае какво е състоянието ви. Трябва да има диференциране на лечението на тези пациенти, защото в момента е изключително сериозен натискът върху болниците, които извършват реално триаж, който може да бъде направен от личните лекари“, обясни директорът на „Пирогов“.

Подобни статии

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска партията. Миков...

Още в катергорията

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска...

Депутат на ИТН ще е новият шеф на Тотото

Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър...

За фашизма в България и Македония

Защо се сърдим на македонците, че ни викат бугари-татари,...