Проф. Борис Богов: Хората толкова се страхуват, че са по-спокойни, ако са в болница

„Хората звънят на 112 и търсят помощ, тъй като се страхуват, а не че са болни. И те се чувстват по-сигурни, ако са в болница, отколкото, ако са вкъщи“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ директорът на Александровска болница проф. Борис Богов.

Той разказа, че в болницата идвали пациенти с общо неразположение, без да имат други симптоми на ковид-инфекция, но на които познат е бил болен от коронавирус.

Всеки влиза в интернет, чете цифри и това всява страх и паника, обяснява професорът.

„Допреди 10 дни болниците, които се отзоваха на призива да осигурят легла за Ковид, бяха 13. Седмица по-късно станаха 24, а към днешна дата почти всички болници в София са разкрили такива места“, посочи той.

„В нашата болница има 15 интензивни пациенти с коронавирус, от които 3-ма са интубирани. Останалите са в малко по-леко състояние, но изискват болнично лечение, тъй като имат белодробна пневмония и са позитивни на Ковид 19“, добави проф. Богов. „Призовавам пациентите, които имат насрочени процедури, да не стоят вкъщи заради страх от коронавирус, а да си направят планираното. Тук става въпрос за операции, за химиотерапия. Няма пациент при нас, който да е върнат, а да се нуждае от лечение“, продължи професорът.

Подобни статии

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше...

Още в катергорията

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник...