Размирици в бежанския лагер в Харманли, прокуратурата разследва инцидента

След битов спор между две жени от Сирия от друг корпус излезли около 150 човека и започнали да хвърлят камъни и пръчки

Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, собственост на Държавна агенция за бежанците – гр. София, предоставено за ползване на Регистрационно-приемателен център – гр. Харманли – престъпление по чл. 216 ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 8 ноември 2020 г., около 18,40 ч., в Регистрационно – приемателен център- гр. Харманли, е възникнал битов спор между две жени от държава на произход – Сирия. Те били в едно от халетата на центъра.

След като чули за спора, от друг корпус на центъра излезли около 150 лица – мъже и жени. Те започнали да хвърлят камъни и пръчки в посока на халето, където се намирали двете чужди гражданки. В резултата на тези действия били счупени три стъклопакета и входната врата. Няма пострадали хора.

На място са пристигнали полицейски екипи. Установено е, че 44 мъже и жени са участвали в нарушаването на обществения ред, като трима от тях били подбудители и инициатори. По делото се извършват процесуално-следствени действия.

Подобни статии

И НАП започва проверка на данните, изнесени от Светослав Илчовски и Иван Ангелов

В зависимост от резултатите от проверките е възможно да се стигне...

Още в катергорията