Сезгин Мехмед е новият председател на младежкото ДПС

На успешно проведената Осма Национална конференция на #МладежкоДПС Сезгин Мехмед бе избран за председател на организацията, написа новата генерация на движението във фейсбук

Сезгин Мехмед е новият председател на младежкото ДПС. Той бе избран на онлайн конференция под мотото „Младежкото ДПС – бъдещето днес“. По-рано днес приветствия към форума оправи досегашния председател на младежката организация на движението Илхан Кючюк.

На успешно проведената Осма Национална конференция на #МладежкоДПС Сезгин Мехмед бе избран за председател на организацията, написа новата генерация на движението във фейсбук.

По-рано днес приветствия към форума оправиха досегашния председател на младежката организация на ДПС Илхан Кючюк и лидерът Мустафа Карадайъ.

„За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза“, заяви по-рано вече бившият лидер -евродепутатът Илхан Кючюк, който бе на водаческия пост от 8 години.

Електронният форум, който през лятото беше отложен заради коронавируса, събра 350 делегати от 357 имащи право да участват.

„Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен в това изпитание – пандемията“, заяви Кючюк, който евродепутат от групата на либералите в ЕП е начело на младежката организация вече 8 години.

„Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг“, подчерта той.

„Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори“, заяви лидерът на Младежкото ДПС, като припомни, че те бяха домакини на световни форуми на либералите.

„Именно уникалният политически модел у нас може да допринесе за развитието на Западните Балкани“, акцентира Кючюк.

Той изтъкна, че за младежите в ДПС имат много добри учители, в които се вслушват.

Кючюк посочи, че младежите са признателни на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на лидера Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на Младежко ДПС.

„Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност?“, припомни Илхан Кючюк и зададе риторичния въпрос: „Колко от тях имат късмета да се учат лично от такъв учител?“.

„Мустафа Карадайъ, като първи председател, положи основите на Младежко ДПС“, изтъкна още Кючюк.

„Налагаше ни се да вземем и трудни решения, като това – да напуснем Националния младежки форум, въпреки че бяхме сред учредителите му, но нямаше как да съжителстваме с крайния национализъм“, каза още в отчета си лидерът на младежите в ДПС.

„17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето“, завърши речта си на дигиталната конференция лидерът на младежката организация.

Подобни статии

Радев: Ще връча мандата за съставяне на правителство, когато партиите гарантират резултат

Президентът участва в церемонията по връчване на дипломите на курсантите от...

Още в катергорията