Съдът остави в ареста обвинения за убийството на Милен Цветков

22-годишният Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд.

Институцията сметна искането на Кристиян Николов за изменение на мярката му за неотклонение за неоснователна. Събраните доказателства са достатъчни за обосновано предположение, че именно обвиняемият е бил водач на автомобила, блъснал и убил журналиста Милен Цветков навръх Великден. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд на 10 ноември.

“Искам да изкажа моите искрени съболезнования на семейството на г-н Цветков”, каза Кристиан Николов в съдебна зала. “Вече седем месеца се намирам в ареста и тази медийна атака действа смазващо на психиката ми. Съдействам изцяло на разследването и така ще бъде и занапред, няма да се укривам, да бягам. Знам какво ме чака и смятам да поема пълна отговорност”, каза той. “Моля да измените мярката ми в по-лека, в домашен арест, която да изтърпя на трайно установен адрес в град София с електронна гривна, така че да мога да съм откриваем и постоянно контролиран. В този момент имам нуждата да бъда със семейството си”, посочи той.

В началото на октомври Софийската градска прокуратура приключи действията по разследването и прецизира обвинението срещу Николов. Кристиан ще отговаря пред съда за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Освен шофирайки с превишена скорост, Николов е бил зад волана под влиянието на упойващи вещества. Според държавното обвинение случаят е особено тежък. Предвиденото в закона наказание е от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Подобни статии

Тошко Йорданов: ДБ и ИБГНИ са на ход, ние сме готови и за избори

Няма смисъл да се подписва никакво политическо споразумение на хартия, тъй...

Още в катергорията

Тошко Йорданов: ДБ и ИБГНИ са на ход, ние сме готови и за избори

Няма смисъл да се подписва никакво политическо споразумение на...

Министерският съвет одобри актуализация бюджетa

Предстои актуализацията на бюджета да бъде внесена в парламента Министерският...