Цена на Биткойн от 318,000 долара до края на 2021!

Том Фидзпатрик един от главните анализатори на банката прави колорация между Биткойн и пазара на златото през 70-те години.

Независимо от факта, че Биткойн е наричан “дигитално злато” то никога не е бил средтсво за дългосрочно хеджиране поради факта, че има сериозна волативност.

Tочно тази волативност прави Биткойн интересен за трейдърите, нещо което Фидзпатрик смята, че е в основата на всеки дългосрочно привличаш интереса актив.

Не само това, ами и свободата на ползване разполагане и разплащане, която крипто валутата дава е несравнима с тромавите и ограничени разплащателни методи, пред които конвенционалните валути и банкиране са изправени и в днешно време.

Фицпатрик e на мнение, че последните 7 години цената на биткойн е образувала възходящ тренд, който може много кратно да завиши цената на биткойн в близко бъдеще.

Цената от 318,000 не е базирана просто на чертежи в чарта.

Мнението на експерта, е че при несигурния микроклимат в който се намираме тласка света към нови структури като биткойн и неговото много по-голямо потребление.

За пример той дава създаването му през 2008-ма година, момент в който света се намира пред глобална рецесия.

Точно сега когато виждаме сериозно увеличение на цената му света отново се намира пред непозната до сега пандемия и осезаема икономическа нестабилност.

Мнението на експерта, е че Американсаката икономика се влияе най-вече от два фактора.

Единият е лекотата, с която “Федералния резерв” принтира пари, а другият е обезценяването на долара посредством натрупани дългове.

За разлика от фиатните средства биткойн е с лимитарана емисия и ограничената му бройка създава категорична предпоставка за дългосрочното увеличение на цената му.

Със сигурност в даден момент регулаторните органи все повече ще правят закупуването на Биткойн по трудоемко но това е добре тъй като се създава институционално доверие в неконвенционалната валута.

Трябва да се вземе и в предвид появата на китайски дигитален юан, което също даде подем на Биткойн.

Биковете в крипто винаги са били оптимистично настроени за цената на Биткойн сега за пръв път това включва и банките.

Източник: Bonex.bg

Подобни статии

Пяна, бате. Отново пяна покрива хоризонта небесен

Или по-накратко. Видимо е, че трябват промени. Ама откъде да ги...

Още в катергорията

Пяна, бате. Отново пяна покрива хоризонта небесен

Или по-накратко. Видимо е, че трябват промени. Ама откъде...

Глобиха пътния строител на АМ „Европа“ заради лошата организация на движение към Калотина

Агенция „Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на АМ „Европа“ в участъка...