Бразилският президент: Ваксината на Пфайзер може да превърне ваксинираните в брадати жени или крокодили!

Бразилският президент Жаир Болсонаро атакува коронавирусните ваксини, заявявайки, че ваксината на Пфайзер може да превърне ваксинираните в „брадати жени“ или „крокодили“, предаде Франс прес.

„В договора на Пфайзер е казано много ясно: ние не отговаряме за никакви странични ефекти. Ако се превърнеш в крокодил, това е твой проблем“, каза бразилският държавен глава в реч в Порто Сегуро, имайки предвид ваксината, разработена от Пфайзер и Бионтех, тествана в Бразилия и вече използвана в САЩ и Великобритания, предаде БТА.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Ако станеш супермен, ако на някоя жена започне да ѝ расте брада, или някой мъж започне да говори с женствен глас, те нямат нищо общо с това“, добави провокативно крайнодесният лидер.

Въпреки нежеланието на президента вчера Върховният съд на Бразилия направи ваксинирането срещу COVID-19 задължително, но не и „принудително“ в страната с най-голям брой мъртви след САЩ. Жертвите в Бразилия са близо 185 000. Това означава, че властите няма да могат да използват сила, за да принудят дадено лице да бъде ваксинирано, но ще могат да наложат глоба или да му забранят да ходи на определени обществени места.

„Ваксината, след като бъде сертифицирана от регулаторната агенция, ще бъде достъпна за всички, които искат. Но аз няма да се ваксинирам“, заяви Жаир Болсонаро. „Някой казват, че давам лош пример. Но на идиотите и малоумниците, които казват това, отговарям, че вече се заразих с вируса, имам антитела, защо да се ваксинирам“, добави той, пренебрегвайки случаите на повторно заразяване, регистрирани по цял свят, включително в неговата страна.

Вчера в Бразилия бяха регистрирани над 1000 смъртни случая, за пръв път от 30 септември.

Подобни статии

Кеворк Кеворкян: Мазохисти

Случва се нещо, което сякаш бе немислимо: хора, премятани трийсетина години...

Още в катергорията

Кеворк Кеворкян: Мазохисти

Случва се нещо, което сякаш бе немислимо: хора, премятани...

Йордан Цонев: Прокопиев ме изгони от СДС, Доган ме покани в ДПС

"Издигнахме Карадайъ за президент, не поради Радев, това не...

Слави за Герджиков: Луна е по-адекватна!

Слави Трифонов нападна от обичайния си „офис“ фейсбук кандидата...