Взривът в Нешвил е от бомба

„Предварителната информация посочва взрив на бомба в Нешвил“, обяви пред журналисти кметът на града Джон Купър.

„Първоначалните сведения показват, че това е бил умишлен взрив на бомба в нашия град”, отбеляза той. По думите на кмета, инцидентът е целял „да предизвика страх и ужас в това време на надежди”.

„Няма да се успокоим, докато онези, които за отговорни за това възмутително и страхливо нападение, не бъдат изправени пред съда“, подчерта Купър, добавяйки, че всичките трима пострадали са хоспитализирани след взрива „се намират в стабилно състояние“.

Той обяви въвеждането за няколко дни на комендантски час в района, който граничи с мястото на взрива. Градоначалникът отбеляза, че на повече от 40 търговски обекта „са нанесени материални щети“ в резултат на инцидента.

Купър изрази надежда, че в най-близо време градът „ще се върне към нормалния живот“. В Нешвил, който е административен център и най-големият град в щата Тенеси, живеят около 700 000 жители.

По-рано бе съобщено, че разследващите са открили човешки останки близо до мястото на взрива в града. Преди това представител на полицейското управление в града каза, че в правоохранителните органи не изключват във взривения фургон да е имало човек.

Припомняме, че при взрива в ранния следобед местно време пострадаха трима души, те са настанени в болница, животът им не е застрашен. Полицията отбеляза, че инцидентът е станал след преднамерени действия.

С разследването се занимават ФБР и местни правоохранителни органи. Действащият държавен глава Доналд Тръмп и избраният президент Джозеф Байдън са информирани за взрива.

Подобни статии

Без карантина за ваксинирани или прекарали COVID-19 при влизане в Словакия

Ще бъде изискван ваксинационен сертификат за доказване на ваксинирането Словакия премахва карантината...

Още в катергорията

Без карантина за ваксинирани или прекарали COVID-19 при влизане в Словакия

Ще бъде изискван ваксинационен сертификат за доказване на ваксинирането Словакия...

Погребалните агенции в Рим протестират

Грaдcкaтa кoмпaния зa пoгрeбeния и крeмaции признa тaзи ceдмицa,...