ДПС избира председател онлайн

Днес Движението за права и свободи ще проведе първата си изцяло онлайн конференция за избор на нов председател. Противоепидемичните мерки принудиха партията да гласува дистанционно за своя лидер и членове на Централния съвет.

ДПС са организирали своите структури в над 100 онлайн-точки, от които всеки от 843-те делегати ще участва във форума. Десетата Национална отчетно-изборна конференция на партията ще премине под мотото „Свобода, единство, заедност“.

Мустафа Карадайъ, чийто мандат изтече преди повече от година, е единствената номинация за поста.

Тази година Движението за права и свободи отбеляза 30 години от своето учредяване – ДПС е учредена на 4 януари 1990 г., а първата национална конференция, е проведена на 26 март 1990 г. На нея за председател е избран д-р Ахмед Доган, който и до днес е Почетен председател на ДПС.

Сред официалните гости са лидерите на европейските и световните либерали – Хакима ел Хаите, президент на Либералния интернационал, Ханс ван Баален, президент на АЛДЕ партия, Роман Якич, президент на Либерална мрежа на югоизточна Европа (LIBSEEN), Рик Дамс, президент на ПАСЕ и др.

Поканени са още – президентът на Турция Реджеп Ердоган, посланиците на всички държави-членки на ЕС, НАТО, дипломатите на държавите-постоянни представители в Съвета по сигурност на ООН, посланиците на Балканските държави.

Източник: bTV

Подобни статии

От днес можем да влизаме денонощно в Гърция през ГКПП Капитан Петко Войвода и Кулата

Гръцките власти взеха решение за отваряне на ГКПП „Капитан Петко Войвода...

Още в катергорията

Правителството маха и главния секретар на МВР, чака се указ на президента

Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов е...

Шефът на ДФ “Земеделие” предложил половин милион подкуп на новия министър?

Подкупът е с условия за запазване на възлови постове Шефът...