Карадайъ: Държавата се намира в тежка криза!

Ситуацията в държавата в ДПС я оценяваме като криза.

Това заяви в „Панорама“ по БНТ председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, в своята първа медийна изява след преизбирането му начело на Движението за права и свободи.

Държавата се намира и в здравна, и в социална, и икономическа, и политическа криза. COVID-19 дойде да ни покаже от една страна, че системите в държавата не са подготвени за превенция, и от друга страна – да подсили тези кризи, отбеляза той.

Протестите в страната, по думите му, трябва да се разглеждат от една страна като резултат от кризите.

„Недоволството от кризите е нормално. От друга страна имаше едни, които искаха да яхнат справедливото недоволство на хората чрез опити за събуждане на крайния радикален национализъм“, посочи Карадайъ.

Случаят „Росенец“ председателят на ДПС коментира така: „Ако някой има претенции към определена собственост или към определени нарушения, протестите би трябвало да бъдат пред съответните компетентни органи, а не пред гражданите.“

Според него протести, насочени към определена персона – почетния лидер Ахмед Доган, могат да се съотнесат към началото на миналия век.

По отношение изказването на Ахмед Доган по време на пресконференцията на ДПС, Карадайъ беше категоричен, че ДПС никога не е била невидима. „Тя е достатъчно видима последните 30 години.“

Той припомни изявите на Ахмед Доган пред НС, когато пророчески е очертал пътя на България към ЕС и НАТО. „Днес, 2020 година, нашите приоритети са приоритетите на Европейския съюз – зеления пакт, дигитализацията и гражданското общество. Нашата родина сега има нужда от ускорено икономическо догонващо развитие“, подчерта той.

Ролята на Делян Пеевски в партията не подлежи на съмнение, заяви Карадайъ. Председателят на ДПС припомни даренията на депутата Пеевски в борбата с коронакризата.

Позицията на президента на Република Турция Ердоган за нас е впечатляващо позитивна, каза още Мустафа Карадайъ и допълни, че поздравления ДПС са получили от всички съседни на България страни.

Подобни статии

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник ЗЕМЯ беше...

Още в катергорията

На добър път към Победата, господин президент!

Преди пет години, на 4 август 2016 г., вестник...