Лъчезар Борисов: През 2020 г. са реализирани рекорден обем инвестиции за последните 6 години

„Постигаме рекорд по линията на привличане на инвестиции по време на криза“, заяви още министърът на икономиката

През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани проекти на стойност над 1 милиард лева, което е рекорд за последните 6 години. Това информира министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, предаде правителствената информационна служба.

„Постигаме рекорд по линията на привличане на инвестиции по време на криза. Сертифицираните проекти са 34. 17 от тях са във високотехнологично производство и услуги“, посочи министърът. С тези проекти се разкриват нови 4500 работни места, което в сравнение с 2019 г. е почти два пъти повече.

Министър Борисов докладва, че продължава насърчаването на вече съществуващи проекти, като използваният бюджетен ресурс е на стойност 16.4 милиона лева.

„Това са 23 търговски дружества, с тях сме запазили над 5134 работни места. Проектите, които сме подпомогнали са на стойност 438 милиона лева“, обясни той.

По отношение на микро и малките фирми в първите седмици на новата година ще бъде доразплатен ресурса за преразгледаните над 3300 компании, като към вчерашна дата стартира разплащането на договорите към средните предприятия, докладва още министърът на икономиката.

Подобни статии

Таксиметровите компании актуализират цените си

Причината - от 2 май влиза в сила по-висока първоначална такса...

Още в катергорията

Таксиметровите компании актуализират цените си

Причината - от 2 май влиза в сила по-висока...

Китайските регулатори глобиха компанията Alibaba с $2,8 млрд.

Китайските власти наложиха глоба от 18,2 милиарда юана (2,78...