Марияна Николова: Зимен сезон ще има, но с безпрецедентни мерки

„Марките са разписани точно и ясно. Туристите трябва да са информирани, че нашите курорти са безопасни“, категорична бе тя

„У нас зимен сезон ще има, но той ще е различен с безпрецедентни мерки. От утре започвам посещения по зимните ни курорти“. Това заяви вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в ефира на предаването „Неделята на NOVA“.

„Партита в хотелите няма да има. Ресторантите ще работят само за гостите на местата за настаняване при капацитет 50% и ограничение до 22 часа. Обсъждаме сменен режим, така че хотелите да могат да изхранват гостите си. Спа центровете работят, басейните, безпрецедентна е хигиената там. Фитнесите остават затворени.“, разясни Николова.

„Марките са разписани точно и ясно. Туристите трябва да са информирани, че нашите курорти са безопасни“, категорична бе тя.

„Разчитаме на вътрешния туризъм и резервации от съседните страни. Спадът е над 70% и ако достигнем 30% резервации, това ще е успех“, смята още вицепремиерът.

Мариана Николова каза още, че не се страхува и ще се ваксинира. „Имам асматични проблеми и дори лекарите ми препоръчват. Ваксинирала съм се и с противогрипната ваксина, тъй като се срещам с много хора“, обясни вицепремиерът.

„Ще празнувам празниците с близките си. Тези които са в заведенията да спазват мерките“, заключи Мариана Николова.

Подобни статии

Ирина Тенчева и Армиите на Барби поклонниците

#Aко имате тийнейджър в дома си, вече вероятно сте наясно колко...

Още в катергорията