Млади социалисти от София дариха дрехи на Българския червен кръст

Млади социалисти от София дариха дрехи на Българския червен кръст. В акцията взе участие и председателят на БСП – София Калоян Паргов. Членовете на Софийската организация на партията се срещнаха и разговаряха с акад. Христо Григоров и други представители на ръководството на БЧК.

Участниците в срещата обсъдиха важността, особено във времена на изпитания, на доброволчеството и необходимостта от законодателното му регламентиране.

„Докато България и светът са вглъбени в здравния аспект на коронакризата, на заден план остава социалният“, това каза председателят на МО в БСП – София Габриел Вълков и допълни, че като млади социалисти, те мислят за всеки човек, който се нуждае от помощ.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

„Ето защо днес дарихме стотици дрехи, събрани от младежите от София, за да помогнем на деца без родители, възрастните хора и всеки човек в нужда“, обясни Вълков и призова всеки, който има възможност и желание да помогне на нуждаещите се, да последва примера им.

„Доброволческата и благотворителната дейност на младежите от Софийската организация на БСП е традиционна и е част от цялостната ни стратегия за работа в полза на уязвимите групи в обществото и подпомагането им“, обясни Калоян Паргов и отбеляза, че всяка младежка доброволческа инициатива има пълната подкрепа на цялата Софийска организация на БСП.

„Солидарността и съпричастността са принципи, които изконно са залегнали в нашата обществена дейност“, заяви лидерът на БСП – София.

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията