Николай Малинов: Русофобите са съвременните фашисти

“Америка да воюва с Русия колкото си иска, но не и в България”, изтъкна председателят на русофилското движение у нас

„Ние влизаме във властта, за да защитим възгледите на определена група хора. Това е целта на партиите, а не да защитават възгледи на всички. Защото не може да защитиш всички ценности и възгледи. Не може да защитиш ценностите и на фашиста и на антифашиста едновременно. Казвам това, защото за мен русофобите са съвременните фашисти.

След миналогодишните арести разбрахме, че нашите ценности могат да бъдат преследвани, а пропагандирането им – забранено. А ние сме хора, които се борят за приятелски отношения между България и Русия, както и за традиционни ценности, за многополюсен свят и силна държава. Смятам, че тези наши ценности са в интерес на целия български народ.

Политиката е сблъсък на идеи, така че ние с нашите идеи смятаме, че защитавайки интересите на определена част от обществото, ще сме полезни за България. Например наш приоритет е евроконтинентализма, а не евроатлантизма. При това без да отричаме възможността за диалог и сътрудничеството между Изтока и Запада, но не в тази мракобесническа обстановка, която ни се предлага.

Това заяви в интервю за PlevenPress лидерът на ПП „Възраждане на отечеството“ и председател на НД „Русофили“ Николай Малинов.

„Ние смятаме да работим за повече българщина и славяно – българщина. 30-годишният преход в държавата показа къде в класациите е България през 89-та година например, и къде е сега по време на неолиберализма. Навсякъде сме на последните места.

Ние смятаме, че това може да се промени чрез радикална промяна, а не чрез рестарт, както говорят повечето български политици в последните две години. Защото може да си рестартираш телевизора или телефона. А държавата се нуждае от промяна. Но кардинална промяна става с кардинална промяна на геостратегическия курс на държавата“, допълни Малинов.

„Според нас това включва излизане от военните структури на НАТО. Това е моделът, който през1969-та година предложи Франция, но тогава президент на Франция беше генерал Де Гол.

В същото време не сме против диалога с атлантиците, напротив. Политически можем да си говорим за всичко. Можем да си говорим за покупка на самолети, на розово масло или за нещо друго.

Но който има амбиции да воюва с Русия, както преди месец и половина каза военният министър на Америка, че трябва войските от Германия да ги придвижи по-бързо до Русия – в България и Румъния, естествено, че излязохме с категорична позиция Ние сме категорично против това. Ако Америка иска да воюва с Русия, имат си граница в Аляска, на Беринговия пролив, и да воюват колкото си искат, но не и тук ! И ние се борим за 200 хиляди избиратели, за да защитим политически тази позиция и русофилството като цяло!

Да, ние сме за излизане от военните структури на НАТО, но чрез референдум. Нямаме намерение да ходим по улиците и да замеряме българските държавни институции с камъни и с кисело мляко.

Що се отнася до Европа, ние сме политически проект, който не отрича Европейския съюз. Но смятаме че Европа на нациите е бъдещето за Европа, а не Европа подчинена на полюса „Европа – Америка“.

В многополюсния свят, който се задава, тъй като има полюс Китай, полюс Русия, полюс Америка, Европа трябва да има своето достойно място като един от полюсите. За да може да противостои на тези предизвикателства, основното от което е нарастващото до 3 -4 млрд. население на Африка, според прогнозите на ООН. Ако 10 или 15 % от тях тръгнат гладни и жадни към Европа, ние няма да можем да се справим по начина, по който сме я подкарали“, казва още той.

Подобни статии

Кеворк Кеворкян: Коалицията. Прозрението на великия Димовски – Кой ще докопа вимето?

Секретните коментари на чужди дипломати за нашите политици трябва да висят...

Още в катергорията

Кеворк Кеворкян: Коалицията. Прозрението на великия Димовски – Кой ще докопа вимето?

Секретните коментари на чужди дипломати за нашите политици трябва...

Доц. Оскар: Коронавирусът води до слепота!

Коронавирусът така протича, че води и до слепота. Имаме...