Орбан разкритикува унгарския евродепутат заради „гей оргията“: Непростимо!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Унгарският премиер Виктор Орбан разкритикува снощи евродепутат от партията си ФИДЕС, който напусна ЕП заради предполагаема „гей оргия“. Което пък доведе до обвинения в лицемерие към консервативната управляваща партия, предаде АФП.

Орбан определи действията на евродепутата Йожеф Сайер като „неприемливи и непростими“ и „нямащи място сред ценностите на нашето политическо семейство“.

Сайер, привърженик на анти-ЛГБТ мерки, призна във вторник, че е взел участие в „частно парти“ в Белгия и се извини, че е нарушил въведените заради коронавируса ограничения.

„Докато политиците от ФИДЕС ни учат на християнство, семейство, традиционни полови роли и морал, те всъщност живеят абсолютно различен живот, далеч от ценностите, които проповядват“, заяви лидерът на опозиционната партия ДК и бивш премиер Ференц Дюрчани.

Според белгийски медии Сайер е бил на секс парти с участието на 25 голи мъже. „Внезапно целият ми хол бе пълен с полицаи“, заяви организаторът на партито пред местен вестник: „Те започнаха незабавно да крещят: „Документите! Сега!“ Но ние не носехме дори панталони, както за бога да можем бързо да си извадим личните карти?“. Белгийската прокуратура съобщи, че Сайер е забелязан да бяга от срещата по водосточна тръба, а в раницата му са открити наркотици.

Разкритията са особено срамни за 59-годишния адвокат, който изигра ключова роля в популяризирането на консервативните възгледи на ФИДЕС и помогна за пренаписване на конституцията с клауза, определяща брака като „съюз между мъж и жена“.

„Докато се радва на приятелския към ЛГБТ Брюксел, той превърна живота на ЛГБТ хората в Унгария в ад“, написа в Туитър унгарски разследващ журналист. Самият Сайер напусна и партията си, и Европарламента.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини