Преподаватели забравиха да изключат микрофона си след онлайн изпит и … (Видео)

Ситуацията се случи по време на онлайн семинар в Ирландия, където студентите представиха своите научни трудове под формата на презентации.

Когато всички излязоха, двамата инструктори решиха да си тръгнат, за да обсъдят оценките. Но забравиха да изключат камерите с микрофони, което се оказа фатална грешка, пише „Блиц“.

„Вече не можех да ги понасям, уморих се. [Името на студента] беше доста добър, забелязах, че той беше интересен, гледаше камерата. Но по време на друга беседа [име на друг студент] исках да взема бормашина и да си пробия зъбите, беше толкова болезнено да слушам,“ казва един от учителите.

И този пасаж далеч не е най-лошото нещо, което учителите обсъждаха. По време на разговора те преминаха не само през умствените способности на подопечните им, но и обсъдиха увреждането на един от учениците. Разбира се, студентите веднага започнаха да записват „частния“ разговор на видео и го публикуваха в мрежата. Скоро той се разпространи сред всички студенти и ръководството на института. Последната скоро се извини, пише Daily Mail.

„Бих искал да се извиня искрено на нашите ученици за болезненото и разочароващо изтичане на данните. Нашият колеж е известен с това, че е ориентиран към студентите и някои от коментарите на персонала не отразяват ценностите, които се опитваме да популяризираме,“ коментира Орел Флин, президент на колежа.

Но студентите изобщо не харесаха това „извинение“. Те научиха, че един от учителите, замесени в скандала, продължава да работи в същите групи, сякаш нищо не се е случило. „Абсолютно шокирана и възмутена съм от случилото се в GMIT. Учениците с увреждания и/или диагнози и така се борят с образователната стигма от своите връстници, но виждането на такова отношение от страна на учителите е кошмар,“ пише Рейчъл Райън.

Подобни статии

Турция блокира процедурата за присъединяване на Швеция и Финландия в НАТО

Турция е блокирала началото на преговорите за присъединяване към НАТО за Финландия и...

Още в катергорията

Турция блокира процедурата за присъединяване на Швеция и Финландия в НАТО

Турция е блокирала началото на преговорите за присъединяване към НАТО за...

Илияна Йотова: Мерките на управляващите не са насочени към борба с инфлацията

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че представените мерки от управляващите...

Украинската армия обстрелва руснаци с US гаубици с надпис „От Америка с любов“

Украинската армия обстрелва руски цели с чисто нови гаубици...