Проверяващи тръгват „на лов“ за празнуващи 8 декември в столицата

Заради студентския празник на 8-ми декември столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания.

Кметът на София Йорданка Фандъкова вече съобщи, че столицата продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни.

Данните обаче не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

С решение на общинския оперативен щаб е създадена организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни.

Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с отделения за болни с коронавируса. Закупува се допълнителната апаратура със средства, постъпили в дарителската сметка на Общината,

„Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция“, заявява кметът Йорданка Фандъкова.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Вигенин: Коалицията не е невъзможна

„Коалиция не е невъзможна, от БСП сме готови за разговори с...

Още в катергорията

Вигенин: Коалицията не е невъзможна

„Коалиция не е невъзможна, от БСП сме готови за...

ГДБОП по следите на 21 банди за трафик на хора

ГДБОП наблюдава и оперативно работи по отношение на 21...

Комитова: МРРБ има за свои приоритети подобряване на свързаността между Балканите и Европа

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството има за свои...