Разкриха схема за издаване на отрицателни PCR тестове

Властите са регистрирали опит за измама с отрицателни PCR тестове, предаде БНТ.

В схемата е бил въвлечен пулмолог от Русе, без да има представа, че е бил подправен подписът му. Фалшивите документи са се търгували срещу 60 лева на човек.

Дързък и изобретателен 34-годишен фалшификатор от Русе използвал COVID ситуацията, за да издава неверни документи за отрицателни PCR тестове за чужбина. Схемата обаче била разкрита, когато семейство от Разград минава през ГКПП „Дунав мост“, но без задължителните тестове. Връщат ги обратно и в рамките само на час те се появяват отново на границата вече с издадени документи.

Това усъмнява граничните полицаи и започват по-прецизно да разглеждат документите им, които нямат нищо общо с истинските. Тестовете са били подписани от лекар пулмолог, а не от директор на лаборатория. Лекарят разбира, че името му е замесено в измамата от разследващите полицаи. А задържаното семейство признава, че срещу 60 лева на човек се е сдобило с фалшивите документи.

Със случая се е заела прокуратурата, но от „Гранична полиция“ не изключват възможността и друг път български граждани да са минавали границата с фалшиви отрицателни PCR тестове.

Подобни статии

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са попречили да...

Още в катергорията

Корнелия Нинова: Комисията на Манолова е предизборна

Според лидера на БСП егоцентризъм и тяснопартиен интерес са...

Мъж с биполярно разстройство преби баща си до смърт в София

По предварителни данни смъртта на бащата е вследствие на...

Сложиха 6 дози ваксина на италианка по погрешка

Експериментите с ваксината на "ПфайзерБионтех" във връзка с евентуално...