Скандален сигнал! Въпреки забраната от МЗ чартъри летят от София до Малдивите!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Здравейте,

Нека първо да започна с благопожелания за празниците!

Изпращам Ви този сигнал убеден, че през свободна медия казуса ще добие популярност, като така ще бъде разрешен и никога повече няма да нанася тези вреди в това толкова болно, пандемично време.

Гледах за репортажите Ви в една телевизия, като това ме накара да мисля, че представляваната от Вас медия не е безлична кутия за приемо-предаване на безлична информация.

Тема: Ковид 19 мерки (заповеди, разпоредби ) и тяхното масово погазване

Конкретни случаи (следват още!):

На 23.12.2020 – в 01:54 местно време е излетял чартърен полет номер TJJ701 на авиокомпания Gulliv Air от летище София до летище Мале – Малдиви, където е кацнал в 12:47 местно време. Информацията е видима и налична в обществено достъпните за всички интернет платформи за проследяване на полетите (flightaware, flightradar24,flighttrace и тн.).

Обратен полет 28.12 – TJJ702. Отново полет TJJ701 за Мале с още туристи на 28.12.2020 – TJJ701.

Причината за полетите е организирано туристическо пътуване – туристически пакет, включващ екскурзионна почивка на Малдивите. Същото е абсолютно забранено, съобразно заповедта на Министъра на здравеопазването (РД – 01 – 677) от 25.11.2020 г.  точка 14, където изрично е описано „преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и чужбина“, а да не говорим и за моралните съображения в тази ужасна пандемия.

Поради опасенията ми, някой наглец да не ни направи на глупаци, ще уточня следното: закон за туризма (имплементирана евро-директива в него) ясно дефинира термина „туристическо пътуване“ – „туристически пакет“, а именно: предплатени минимум две услуги от туриста към търговеца  (превоз, изхранване, настаняване), като в описаните по-горе случаи имаме най-малко две – превоз и настаняване.

Това е причината, поради която ви сигнализирам. Смятам за абсурдна наглост,  беззаконие и нехуманност да изпратиш хора (при това не един и двама) в това време на почивка, където и да е, особено пък на такова разстояние.

Относно броя на пасажерите на борда, предполагам лесно може да бъде установен чрез изискване на пътнически лист от летище София. Още по страшното е, че в сайтовете на организаторите на описаното, както и  други такива предлагащи пътуването, нямат свян да бъде потвърдена информацията както за организацията, така и за изплнението на тази забранена туристическа почивка, че даже и да промотират последващите полети – отново в забранено за целта време и дата. Следващият е през м. януари 2021г.

Ако се вземе предвид описанието на туристическото пътуване в сайтовете на компаниите, които най-безцеремонно го предлагат, продават и популяризират от дълго време в интернет пространството, то при по-малко от 150 човека полета няма да се осъществи. Цитирам тяхното условие.

Е….излетяха. Представяте ли си? 150 човека – като минимум. = минимум 150 човека на борда x 2,3 полета…Същите, завърнали се, са потенциална опасност за мен, за Вас, за нашите близки. Абсурдно е!! Трябва да бъде спряно. Просто не е за вярване. Не ми се мисли дали е имало, има и/или ще има и други такива организирани пътувания в този забранен за целта период.

Информацията е достъпна както в рекламите, така и в страниците на тези псевдо организатори: https://travelnews.bg/bg/news/16032113681425/dva-turoperatora-puskat-direktni-chartari-do-maldivite

Предлагането и рекламата на описаната почивка диркетно от сайтове на компании не Ви копирам – просто не е един и двама. Не, въобще не ме стрескат тази банда наглеци, които подлагат здравето ни на опасност. Дано и Вие – медиите направите публична тази информация. Трябва да се спре!

Не мога да повярвам, че за 3-5 ма човека в ресторант, или някой без маска, РЗИ, Министерства, телевизии, кой ли не, правят чудо на чудесата от това, а за 3 x 200-300 човека за 10-15 дни – никой не реагира. Та как? Нали летището е държавна граница, нали едно излитане, една организирана почивка, се администрира от поне 3 държавни органа, нали  тези почивки се предлагат масово в дигиталното пространство, за да бъдат продадени…?

Ще направя каквото мога и сам, но съм убеден че през гласността, разследването, което Вие може да му дадете, ефекта ще е много по-голям.

Изпращам Ви този сигнал през чужд IP адрес, през този имейл, не защото ме е страх от банда наглеци, не защото не съм отвратен от случая, а просто защото имам общо с тоя сектор, макар и след това допуснато безумие да съм сигурен в едно – още малко ще е така.

Вече уведомявам колегите, че аз просто нямам място в нищо, макар и само с думата ‘туризъм’ свързващо ме с такива безхаберници.

Отделно е важен за мен и факта, че официализирането на сигнала, читави хора на които държа, лесно ще бъдат отъждествени с мен и могат да загубят работата си, а хора, читави, макар и не много в този сектор има!

Дали аз съм много морален, да ми прави впечатление  и да скачам срещу това? Нее, не мисля да съм! Аз просто съм мъничко морален, а в този случай, това е напълно достатъчно!

Автор: Пламен Манолев

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини