След Янек, нов безследно изчезнал в Дупнишко

Нова мистерия с изчезнал мъж в Дупнишко след издирвания безуспешно от август Янек Миланов.

Вече повече от седмица полиция, близки и доброволци издирват 53-годишния Димитър Георгиев от София, който бил назначен на работа в хижа „Ловна” над Паничище. Миналата събота той напуснал хижата и оттогава следите му се губят.

През уикенда 30-ина полицаи са блокирали района около х. „Ловна” и са претърсили основно всички стаи и багажа на туристите, които са били на място по това време, пише struma.bg.

Управител на хижата е Иван Попов.

“Димитър го наех на работа в хижата по обява в сайт за предлагане и търсене на работа. Позвъних му на оставения от него телефон на обявата и се уточнихме във вторник, три дни преди да напусна хижата, да отида да го взема от с. Марица, Пловдивско.

Отидох, взех го оттам и го закарах на „Ловна”. Обясних му какво ще работи и той се съгласи. Дадох му стая, в която да спи, и си тръгнах за София. Аз съм редактор на списание за екстремни спортове и живея и работя в София“, разказа управителят Иван Попов.

„От вторник до събота се обаждах на работниците на хижата да попитам как се справя с работата новият работник, казаха ми, че не излиза от стаята. Изпратих ги да видят какво става. Той се излежавал. През тези четири дни, преди да си тръгне, е слизал два пъти да се храни. В събота е разговарял по телефона с някаква жена и си е тръгнал.

Казах на дъщеря му и сина му, че в събота е разговарял с жена и си е тръгнал, те не знаеха коя е тя. Те са му звънели по телефона, но той е бил изключен, и са се обадили в хижата. Като са разбрали, че баща им не е при нас, са организирали издирване, в което са се включили и хора от хижата.

Аз отидох също и им показах пътищата, по които евентуално може да е тръгнал. Помагах в издирването, за да се открие по-бързо.

В четвъртък пристигнаха трима полицаи и дадохме показания всички, които работим в хижата. Писахме обяснения един по един. В събота над 30-ина униформени и цивилни полицаи блокираха района.

Започнаха обиск, като бъркаха и в багажа на трийсетината гости на хижата. Те се стреснаха, питаха какво става. Няколко преминаващи групи отминаха, като видяха двете спрели полицейски коли.

В събота мен и хижаря ни свалиха в Дупница в районното управление и 7 души ни разпитваха и задаваха едни и същи въпроси, на които отговорихме още в четвъртък. Някой се опитва да ми съсипе бизнеса. От две години работя да се развие хижата и тя започна да се пълни всяка събота и неделя. Ние нямаме вина, жалко за човека, но той си е тръгнал жив и здрав от хижата.

Полицията в Дупница отчита дейност, като ни разпитва няколко пъти, вместо да се организира акция по издирване на 53-г. мъж. Още като го видях за първи път в с. Марица, той беше с подпухнало лице, предполагам, че може да е имал някакво заболяване, но го наех на работа.

На тръгване от районното управление в Дупница един от полицаите ми каза: “Внимавай, имаме данни, че произвеждате дрога в хижата”. Нали правиха обиск, ако има нещо такова, все щяха да намерят нещо”, обясни още управителят.

Подобни статии

Служебното правителство се събира на първо заседание

Служебното правителство, назначено вчера от президента Румен Радев, се събира днес...

Още в катергорията

Служебното правителство се събира на първо заседание

Служебното правителство, назначено вчера от президента Румен Радев, се...

657 са новите случаи на коронавирус

Излекуваните са 3530 за последното денонощие Новите случаи с коронавирус...

Министър Рашков уволни от МВР свидетел срещу секретаря на президента Пламен Узунов

Първото уволнение, което прави служебното правителство на Румен Радев,...