Специалисти препоръчват родителите да не разрушават мита за Дядо Коледа

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Британският професор по психология от университета в Ексетър Крис Бойл препоръчва на родителите по време на пандемията да не разрушават мита за Дядо Коледа пред децата си и да отложат поне с година подобно откровение, пише в. „Дейли мейл“

„Рождество Христово е време на вълшебства, когато децата вярват в невероятните неща, включително и в Дядо Коледа“, изтъква професорът. И ние само те.

На чудеса се надяват родителите и отрасналите им деца и никой не може да ги вини за това през тежката в повечето отношения 2020 година.
Локдаунът породи сред мнозина чувство за страх и неопределеност. Коледните и новогодишните празници представляват прекрасна възможност за бягство от потискащата реалност в компанията на Санта Клаус, твърди проф. Бойл.

Професорът направи своите препоръки, след като проведе анкета сред 4000 възрастни. Родителите най-често разкриват истината за Дядо Коледа ако децата не вярват на техните отговори или внезапно ги накарат да разопаковат подаръците под елхата.

Поне в този период, възрастните са длъжни да поддържат колективния мит за доброто в малчуганите. А истината може да почака, поне една година.

Източник: БТА

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини