Тръмп към сенаторите: Аз ви спечелих изборите, а вие?

Президентът на САЩ заяви в Туитър, че няма да забрави как републикански сенатори начело с лидера си Мич Макконъл са седели със скръстени ръце след изборите, вместо да му помогнат да ги оспори

Той им напомни, че с подкреппата си за техните кандидатури им е осигурил победи за местата в Сената, но в отговор те не са направили нищо за него. „Спасих от поражение на фалшифицираните изтбори поне осем сенатори републиканци, включително Мич. Сега те седят настрана и гледат как се боря с нечестния и жесток враг – радикалните леви демократи. Няма да забравя това!“, написа той в социалната мрежа.

Тръмп отказва да признае поражението си въпреки, че на 14 декември Избирателната колегия официално посочи като победител на изборите на 3 ноември демократа Джо Байдън. Той трябва да му предаде властта на 20 януари, но цялото му поведение показва, че не се готви за безконфликтна церемония.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Списание „Нюзуик“  се позова вчера на източници от Пентагона, че комарндването на Въоръжените сили на САЩ и военни части, дислоцирани около Вашингтон обсъждат зад гърба на президента как да действат, ако той въведе военно положение преди 20 януари, за да попречи на встъпването в длъжност на Джо Байдън. Възможно е държавният глава да повика в столицата войски, които под предлог за борба с безредици да изземат избирателните бюлетини и да преразгледат резултатите от изборите.

Генерал от резерва казал на изданието: „Покрай коронавируса президентът в момента има безпрецедентни извънредни пълномощия. Това обстоятелство може да го убеди, особено ако слуша някои свои привърженици, че има неограничена власт и стои по-високо от закона“.

След безредиците в Миниаполис, избухнали поради убийството на афроамериканец, Тръмп няколко пъти каза, че е готов при необходимост да използва закона от 1807 г. за потушаване на въстания, който му дава право да използва въооръжени сили за вътрешно усмиряване. Шефът на Пентагона Марк Еспър се обяви против прилагането на този закон и разгневи президента, който го уволни през ноември. На негово място постави 9 ноември като и.д. министър на отбраната ръководителя на Националния център за борба с тероризма Кристофър Милър.

Резултатите от гласуването в Избирателната колегия на САЩ трябва да бъдат утвърдени на 6 януари 2021 г. от Сената и Камарата на представителите в Конгреса.

Източник: Сега

Подобни статии

Първият трансджендър министър: Ние сме новата нормалност

Той-тя заема поста една година, след като Белгия назначи първия вицепремиер...

Още в катергорията

Първият трансджендър министър: Ние сме новата нормалност

Той-тя заема поста една година, след като Белгия назначи...

Жената на Ел Чапо влиза в затвора

Ема Коронел Аиспуро е била млада тийнейджърка, когато се...

Трима души загинаха, а осем бяха ранени при стрелба в гимназия в САЩ

Нападателят е използвал полуавтоматично оръжие Трима ученици бяха убити, а...