Шофьор преследва с колата си пешеходец на тротоар, за да го пребие

Екшън в София. Действието се развива на едно от най-натоварените кръстовища в квартал „Слатина” в София на бул. „Гео Милев” и „Слатина”.

При пресичане на пешеходната пътека един от чакащите на светофара автомобил беше спрял точно на пешеходната пътека, което принуди пешеходците да го заобиколят, навлизайки в платното. Това твърди очевидец на случката пред Нова телевизия.

В знак на протест един от пешеходците, вдигна предната чистачка на въпросния автомобил и подмина. В потрес видях как автомобилът още на червен светофар мина пред чакащите в дясното платно автомобили и направи рязък десен завой, за да се качи и да навлезе на тротоара. Целта му беше да догони протестиралия пешеходец и да се конфронтира.

Слава богу, след като шофьорът размени думи с пешеходеца не се стигна до физическа разправа. Несъмнено обаче наруши много правила от закона за движението и със сигурност имаше потенциална опасност да застраши живота на някой пешеходец. Малко след това, на следващата пешеходна пътека, на същото кръстовище, при зелен светофар за пешеходците един бус ми отне предимството и спря пред мен на пешеходната пътека.

Дали ако имаше камери на това кръстовище, където много често се правят нарушения, такива неадекватни шофьори нямаше да се съобразяват повече с правилата за движение?!

Подобни статии

Жена почина след побой в София

46-годишна жена е починала след побой в столицата. Задържан е мъжът,...

Още в катергорията

Жена почина след побой в София

46-годишна жена е починала след побой в столицата. Задържан...

Боклукчийски камион блъсна жена и 3-годишното й дете

Камионът е трябвало да бъде повдигнат, за да бъде...

Намериха труп пред Общината в Бургас

Бургас осъмна с труп пред сградата на Общината.  Труп на...