Щабът: Наблюдаваме трайна тенденция на излекуваните (НА ЖИВО)

Костадин Ангелов награди най-възрастната работеща мед. сестра – Ценка Досева с най-високия знак първа степен за професионализъм

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов и членовете на Националния оперативен щаб (НОЩ) ще дадат днес последния си брифинг за 2020 г., в която ще изнесат актуални данни за COVID-19. Ще бъдат дадени и подробности за ваксинирането срещу вируса у нас.

1729 са новите случаи на коронавирус у нас. За последното денонощие направените тестове са 8475. С това общият брой на тестовете е 1 149 545. Процентът положителни проби е около 20.

„Днешният брифинг ще бъде малко по-различен. Тази година беше от СЗО за година на медицинската и акушерката“, каза Костадин Ангелов.

Той се обърна към тях и им благодари.

Поканих Ценка Досева, която е най-възрастната работеща мед. сестра.

„Медицинските сестри са специални е незаменини. Затова от името на премиера, правителството и МЗ Връчих най-високия знак първа степен за професионализъм“, обяви той.

„Моят живот винаги е бил да помагам на болните. Никога не жаля сили да отида да им окажа първа помощ. Годините ми не са малко на гърба, но ще се постарая още 1-2 година“, каца Досева.

„Наблюдаваме трайна тенденция на излекуваните“, каза той.

„Ще можем да вземем решение за промяна на мерките при запазване на тази тенденция. Ще изчакаме една работна седмица“ обяви Кунчев.

„Върху софийските болници намаля натиска. Сега във ВМА има спад с 40-50%. Намаляха пациентите с дихателта недостатъчност. Процесът на ваксинацията във ВМА имаше 100 дози. Наложи се да върнем доста колеги, които изявиха желание. За нас важно е, че има желаещи. Отчитаме успех на ваксинацията в първите дни.“, каза Мутафчийски.

„Ще дадем всички аргументи, за да убедим гражданите. Няма да се превръшаме в дистрибутор на ваксини. Фирмите производители, ще трябва да информират хората.“, каза Ангелов.

„Според заповедта не могат да се събират повече от 15 лица. Опитите да бъде заобиколена заповедна няма да спрат. Много ме озадачи концерта в Габрово. Със сигурност ще бъде наложена глоба“, обяви Ангелов.

 

Подобни статии

Александър Маринов: В българските министерства масови чистки няма

„В българските министерства масови чистки няма. Има хора от бившето управление –...

Още в катергорията

Александър Маринов: В българските министерства масови чистки няма

„В българските министерства масови чистки няма. Има хора от бившето...