Япония регистрира рекорден брой новозаразени

Най-малко 3877 заразени с коронавируса са открити в Япония през последното денонощие – рекорден брой се регистрира вече четвърти пореден ден, предаде ТАСС, като се позова на здравните власти .

В Токио са установени днес най-малко 949 инфектирани за 24 часа – максимален показател от началото на пандемията, съобщи телевизия Ен Ейч Кей.

Япония потвърди първи случаи на зараза с новия вариант на коронавируса

Общият брой заразени в Япония надхвърля 219 000. Смъртните случаи сред пациентите с КОВИД-19 от вчера насам са 47, с което жертвите на болестта стават 3247. Оздравелите са около 180 000, 654 болни са в тежко състояние.

В рамките на борбата с коронавируса японските власти са замразили до 11 януари програмата в подкрепа на вътрешния туризъм и са препоръчали на заведенията за обществено хранене да намалят работното си време. Губернаторката на Токио прикани столичани да не излизат навън без остра нужда по време на новогодишните празници, отмени и редица празнични прояви.

Междувременно в Япония бе регистриран за първи път случай, в който новият коронавирусен щам е бил предаден от човек на човек на територията на страната. Вирусът бе открит у пилот от гражданската авиация, върнал се наскоро след полет до Великобритания, след което заразил с новия щам и жена си.

Подобни статии

Израел: Южноафриканският вариант може да премине през защитата на „Пфайзер“

Южноафриканският вариант на коронавируса може да премине през защитата, която ваксината...

Още в катергорията

Израел: Южноафриканският вариант може да премине през защитата на „Пфайзер“

Южноафриканският вариант на коронавируса може да премине през защитата,...

Слави Трифонов: Новият шериф в града

Ето какво пишат чуждестранните медии за Слави Трифонов: Правителството на...

Тръмп: Републиканец ще спечели следващите избори в САЩ

Доналд Тръмп вярва, че републиканците ще успеят да си...