Politico: Полицията в Брюксел разтури гей-оргия с участието на евродепутат и дипломати

Според правилата на европейските институции, евродепутат не може да иска имунитет, ако бъде заловен по време на извършване на правонарушение

Полицията в Брюксел е направила множество арести, включително на няколко души, „които са поискали имунитет от институциите на ЕС“ – единият от които е бил унгарец – когато е разкрила незаконна „оргия“, както го описват местните медии, пише европейската редакция на Politico, цитирана от Агенция „Фокус“.

Служител, близък до разследването, заяви, че органите на реда са били извикани, след като в петък вечерта в центъра на Брюксел е подадена „правна жалба за смущения през нощта“ от „локдаун парти“.

„Те откриха на място около 20 души и полицията се намеси, защото не са се спазвали ограниченията за коронавирус“, разказва служителят.

Според белгийската преса полицията е открила 25 голи мъже, включително евродепутат и неназован брой дипломати.

Медиите съобщават още, че неназованият евродепутат се е опитал да избяга през прозорец, но се е наранил и е бил задържан от полицията, преди да поиска имунитет като евродепутат.

Според правилата на европейските институции, евродепутат не може да иска имунитет, ако бъде заловен по време на извършване на правонарушение.

Според изданието HLN.be въпросният евродепутат е член на унгарската управляваща партия Фидес.  Той е бил депутат в унгарския парламент от 1994 до 2002 г. След това е избран в Европейския парламент.

Европейският парламент не е пожелал да коментира инцидента. Според вътрешните правила Парламентът не може да предприема санкции срещу евродепутат, извършил престъпление извън парламентарните си задължения.

Авиокомпанията Ryanair се възползва от този елемент от историята в „туийт“ във вторник, като написа: „Искате ли бързо да избягате от Брюксел? Имаме полети от само 14,99 евро (в този случай не препоръчваме седалката до прозореца)“.

Белгия обяви втора карантина миналия месец, с вечерен час и забрана за събирания на повече от четирима души.

Подобни статии

Радев: Ще връча мандата за съставяне на правителство, когато партиите гарантират резултат

Президентът участва в церемонията по връчване на дипломите на курсантите от...

Още в катергорията