Reuters: Ваксиниран медицински служител даде положителен тест за Covid-19

Според експерти ваксината на Pfizer се нуждае от повече време 

Медицински работник от Калифорния се оказа положителен за COVID-19 повече от седмица след получаване на ваксината на Pfizer, въпреки че експерти заявиха, че организмът ни се нуждае от повече време за изграждане защита, предава Reuters.

В навечерието на Коледа обаче Матю, който работи в две различни болници в Сан Диего, започва да се чувства болен, след като работи на смяна на единици COVID-19. Той каза, че за първи път е почувствал студени тръпки, преди да слезе с мускулни болки и неразположение45-годишният медицински служител Матю У. е заявил в публикация във Instagram от 18 декември, че е бил ваксиниран с ваксината на Pfizer. Пред ABC News той е споделил, че изпитал болка в ръката, но не са се проявявали други странични ефекти.

Шест дни по-късно, в навечерието на Коледа, той се разболява, след като е работил в Ковид-отделение. Признаците, които проявил, са втрисане, мускулни болки и умора.

Същият е отишъл е за тестване в болница, като там е дал положителен тест на 26 декември.

В същото време Крисчън Рамърс, специалист по инфекциозни болести от Центъра за семейно здраве в Сан Диего, е споделил пред ABC News, че този сценарий не е неочакван.

„От клиничните проучвания на ваксината знаем, че ще отнеме около 10 до 14 дни, за да започне човек да развива защита от ваксината“, уточнява той.

„Първата доза според нас дава около 50% защита, а втората доза ви е нужна, за да достигнете до 95% защита“, добавя Рамерс.

Подобни статии

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик на пътностроителна...

Още в катергорията

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик...

Вече е видно, че Професорът не разбира от политика

Професорът Герджиков, мераклия за президент, откакто го калесаха ГЕРБопитеците,...