Reuters: Великобритания публикува търговското споразумение с ЕС

Великобритания публикува текста на търговското споразумение с Европейския съюз само пет дни преди да излезе от един от най-големите световни търговски блокове, предава Reuters.

Текстът включва търговски документ на 1246 страници, както и споразумения за ядрената енергетика, обмен на класифицирана информация, гражданска ядрена енергия и поредица от съвместни декларации.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„Проектът на Споразумение за търговия и сътрудничество между ЕС и Обединеното кралство“ означава, че от 23:00 на 31 декември, когато Великобритания окончателно напусне единния пазар и митническия съюз на ЕС, няма да има тарифи или квоти за движението на стоки с произход Великобритания и ЕС.

Договорът изрично признава, че търговията и инвестициите изискват „равни условия за открита и лоялна конкуренция“. По отношение на финансовите услуги, които движат британската икономика, двете страни просто се ангажират „да създадат благоприятен климат за развитие на търговията и инвестициите между тях“.

Текстът включва много подробни приложения, включително относно правилата за произход, риболова, търговията с вино, лекарствата, химикалите и сътрудничеството в областта на сигурността.

Източник: Фокус

Подобни статии

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои клетки Индия...

Още в катергорията

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в...

Италия облекчава мерките за влизащи в страната

Отменят карантината за пътници от ЕС, Великобритания и Израел Първите...

Александър Вучич: EC e умoрeн oт рaзширявaнe

Държaвният глaвa нa Cлoвeния Бoрут Пaхoр oбяви, чe рaзширявaнeтo...