Акциите на Twitter паднаха след блокирането на Доналд Тръмп

Акциите на Twitter паднаха с 3,77% до 49,54 долара на фона на блокирането на акаунта на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи FOXBusiness. Това се случи малко повече от час след въвеждането на ограниченията и преди затварянето на борсите в САЩ. 

Twitter блокира личната страница на американския лидер заради „риска от подбуждане към насилие“. По-късно официалният профил на президента на САЩ Тръмп излезе с изявление, в което се казва, че той няма да остане мълчалив. Тази публикация беше премахната от модераторите на социалната мрежа. Блокиран беше и предизборният акаунт на Тръмп.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Twitter, Instagram, Facebook и други социални мрежи затвориха достъпа до профилите на Тръмп за различни периоди. Причината за подобни действия бяха призивите на Тръмп към протестиращите. На 6 януари те организираха погром в сградата на Конгреса на САЩ. Тръмп ги нарече патриоти и настоя, че изборите са фалшифицирани. Той обаче призова своите поддръжници да се държат мирно и след това осъди техните действия.

По-късно Twitter обяви, че възнамерява да осуети опитите на Тръмп да заобиколи блокирането на акаунта му. В същото време достъпът до профилите @POTUS и @WhiteHouse няма да бъдат спирани, но ще бъдат взети мерки за ограничаване на използването им.

Източник: Dariknews.bg

Подобни статии

Васил Велев: Планът за възстановяване е много закъснял

Cпoрeд прeдceдaтeля нa AИКБ зaдeлeнитe финaнcoви рecурcи в рaзмeр нa 12,2...

Още в катергорията

Васил Велев: Планът за възстановяване е много закъснял

Cпoрeд прeдceдaтeля нa AИКБ зaдeлeнитe финaнcoви рecурcи в рaзмeр...

Чуждите инвестиции намаляха с 57%

Реинвестираната на печалба в дружествата с чуждестранно участие е...