Ангел Кунчев: България е на 27-о място по заболеваемост в Европа и на 9-то по смъртност в ЕС

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

„Поздравяваме българите, благодарение на които стигнахме до по-положителни данни за вируса“, заяви доц. Кунчев

България е на 27-о място по заболеваемост в Европа и на 9-то по смъртност в ЕС. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинга на Националния оперативен щаб във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки.

„Поздравяваме българите, благодарение на които стигнахме до по-положителни данни за вируса. България е на 27-о място по заболеваемост в Европа и 6-о място на Балканите. Смъртността е 13.7% на 100 000 души“, разкри главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

На девето място сме по смъртност от COVID-19 в ЕС, заяви здравният експерт.

„Ако видите картата на Европа в момента има две зони в светли цветове – Скандинавските страни и Балканите, най-вече заради България и Гърция“, допълни доц. Кунчев.

„В Разград заболеваемостта е 75 на 100 000, а във Враца е 240 на 100 000. Разликата е около 3 пъти. С най-ниски показатели са Разград, Търговище, Кърджали, Смолян, Благоевград и Пазарджик. С най-висока са Враца, Варна, Плевен, Перник, Русе и Кюстендил“, каза още той.

„Мутиралият вариант на великобританския вид на COVID-19 не е нов щам. В момента се правят проучвания на хора, пристигнали у нас от Великобритания. До края на януари ще имаме данни“, съобщи доц. Ангел Кунчев.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини