Борисов: Като пуснем големите ученици от 4 февруари, ще отворим и залите

Оглушително е мълчанието на Радев за Навални, коментира премиерът по време на обиколка из страната

„Като пуснем големите ученици от 4 февруари, ще отворим и залите“, заяви премиерът Бойко Борисов във видео, качено във фейсбук профила му.

 

„Защо мислите, че не искаме да почнем. Искаме, ама… Сега сме на добри параметри. Като почнат да умират хора и да станат пак 5000-6000 на ден и да претоварят болниците, тогава същите тези хора ще казват: „Защо ги пуснахте?“. Много е тънък баланса. Така или иначе от 4 февруари като пуснем големите ученици, ще пуснем и залите да танцуват, тренират и да се забавляват. Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата и обучението. И тук си заслужава рискът. Така разсъждавам“, заяви Борисов.

Премиерът коментира и ареста на руския опозиционер Алексей Навални и политиката на Румен Радев. Борисов призова президента да вземе отношение по ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални, обсъждан по време на заседанието на Европейския съвет.

 

„На този фон е оглушително мълчанието на Радев“, каза по повод задържането на Навални премиерът. „Да чуем какво все пак президента Радев какво мисли, все пак е държавен глава“, добави Борисов, като натърти, че е ясно какво мислят по темата европейските институции.