Българският посланик в САЩ: Церемонията за смяна на властта ще е доста по-различна

Кадър: БНТ

Смяната на властта е днес. Часове преди да поемат държавното кормило избраните за президент и вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и Камала Харис почетоха паметта на близо 400 000 американци, починали от COVID-19

Тази година събитието по предаването на властта ще премине под надслов „Обединена Америка“. Церемонията ще е доста по-различна заради пандемията и ограниченията, които тя налага. Второ – заради безпрецедентните мерки за сигурност. Това заяви в „Денят започва“ на БНТ Н.Пр. Тихомир Стойчев – извънреден и пълномощен посланик на България в Съединените щати.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

Очакванията са, че тази година президентът Джо Байдън ще постави основен акцент в обръщението си към обединение на нацията. Всеки президент има за цел да остави силно послание за историята, коментира още Стойчев.

Той каза още, че България ще продължи да надгражда върху постигнатото през отминалите години. Стартирахме стратегически диалог на най-високо равнище, двете страни подписаха пътна карта за сътрудничество в областта на отбраната през следващите 10 години. Успешно продължава проектът за модернизация на българските военновъздушни сили. Работи се по диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, допълни Тихомир Стойчев.

Смяната на властта е днес. Часове преди да поемат държавното кормило избраните за президент и вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и Камала Харис почетоха паметта на близо 400 000 американци, починали от COVID-19.