Георги Свиленски: БСП работи в режим „Избори на 28 март“, лъжа е, че ще правим коалиция с ГЕРБ!

„Думите на кмета на Перник, по адрес на Нинова не са негови, някой говори през него“, заяви Свиленски

„БСП работи в режим „Избори на 28 март“, заяви пред БНР Георги Свиленски – председател на предизборния щаб и член на ИБ на БСП. Той подчерта, че социалистическата партия е готова за предстоящите парламентарни избори.

„Целите на БСП са спечелване на изборите и отстраняване на ГЕРБ от властта“, посочи Свиленски и подчерта, че е „голяма лъжа“ появилата се спекулация в медиите, че може да се стигне до голяма коалиция между БСП и ГЕРБ.

„Тази теза цели обезличаване на БСП и обезличаване на опозиционността на БСП и това, че тя е алтернативата на ГЕРБ. … Ако ще правим коалиция в името на по-добър живот на управляващите, БСП няма да участва в такава коалиция,“ категоричен бе Свиленски в предаването „Неделя 150“ по програма „Хоризонт“.

Свиленски припомни, че има решение на Конгреса на БСП, че партията няма да участва в коалиция с ГЕРБ, независимо от резултатите на изборите.

Той заяви, че БСП ще бъдат активни и ще подкрепят промени в Изборния кодекс, свързани с повишаване на избирателната активност и осигуряване на безопасността на гласуващите и на избирателните комисии.

Във връзка с очакването дали БСП ще подкрепи президента Румен Радев, социалистът заяви, че в партията му не се води такъв разговор в момента, а след парламентарните избори ще започне обсъждане и събиране на предложения за кандидат-президентска двойка.

„Няма никой от името на социалистите в момента да говори дали ще подкрепи, или не президентската двойка,“ обясни Свиленски.

Той подчерта, че БСП не се меси в работата на държавния глава.

Зам.-председателят на ПГ на БСП беше категоричен, че изключването на Георги Гергов от партията не е противоуставно и посъветва всички, които твърдят това, да прочетат Устава.

Той отхвърли твърдението на председателя на пловдивските социалисти, че с изключването му се цели прикриване на други гафове на БСП.

„Не се търси разчистване на лични сметки между Корнелия Нинова и Георги Гергов. Това го каза и самият той: „Проблемът не е Гергов“. Спазва се последователната политика на партията и нейния Устав,“ обясни Свиленски.

Георги Свиленски коментира и думите на кмета на Перник Станислав Владимиров, който заяви в телевизионно интервю, че „Нинова е злобна и първосигнална жена, която не търпи критика и чуждо мнение“

„Това не са думи на Станислав Владимиров – някой говори през него. … Следете изявите му преди да приключи подкрепата от управляващите, под каквато и да е форма, в Перник и ще разберете кой говори през него. Това не е същият Станислав, когото познавам,“ обясни Свиленски и определи като недопустими думите на кмет към партиен лидер.

Подобни статии

Още в катергорията

Стоян Мирчев: Срутището ГЕРБ унищожава страната ни

Тoй кoмeнтирa, чe при пoдрeждaнe нa лиcтитe винaги имa...

Кеворк Кеворкян: Животът според Мира

Мира Добрева, която отлично познавате от екрана, се бори...