Гърция въведе 7-дневна карантина за пътниците, пристигащи със самолет от чужбина

Полетите от и за Турция все още са забранени, а от и за Албания и Република Северна Македония ще могат да се осъществяват само от летище Атина

Ограниченията за пристигащите със самолет в Гърция, които бяха частично облекчени за коледните и новогодишни празници, отново влизат в сила най-малко до 21 януари, когато ще бъдат отново преразгледани, съобщава в. „Катимерини“, предава БТА.

Според публикувана днес директива на Управлението за гражданска авиация всички пътници, влизащи в Гърция от чужбина, включително от страни членки на Европейския съюз, ще бъдат поставяни в 7-дневна изолация на посочения от тях в електронния формуляр /PLF/ адрес на пребиваване. Освен това те ще бъдат подлагани на бърз тест за коронавирус на произволен принцип. Бързият тест ще бъде задължителен за всички пътници, пристигащи от Великобритания, които ще трябва да го повторят и в края на 7-дневната карантина. Ако някой пътник има положителен резултат на теста, карантината ще бъде продължена на 14 дни.

До 21 януари е продължено действието и на следните правила: пътници от чужбина могат да влизат в страната само с отрицателен тест за коронавирус, не по-стар от 72 часа преди пристигането; те задължително трябва да са попълнили електронен формуляр /PLF/ на адрес https://travel.gov.gr.

Полетите от и за Турция все още са забранени, а от и за Албания и Република Северна Македония ще могат да се осъществяват само от летище Атина.

Подобни статии

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои клетки Индия...

Още в катергорията

Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

Лекарството блокира способността на вируса да се мултиплицира в...

Италия облекчава мерките за влизащи в страната

Отменят карантината за пътници от ЕС, Великобритания и Израел Първите...

Александър Вучич: EC e умoрeн oт рaзширявaнe

Държaвният глaвa нa Cлoвeния Бoрут Пaхoр oбяви, чe рaзширявaнeтo...