Даниела Дариткова: В следващия парламент виждам отново партньорство с Обединените патриоти

“Мерките дадоха резултат. Ние трябва да сме водени преди всичко от здравната сигурност”, подчертава тя

„След среща с ЦИК депутатите прецизирахме мерките за гласуване. Вярвам, че ще бъдат предписани всички условия за безопасни избори. Не може да се предвиди всяка една ситуация. Дори в изборния ден може да се случи нещо, което да възпрепятства правото ни на глас. Надявам се това да не се отрази на изборните резултати. Хората, които са под карантина, ще бъдат извадени от основните списъци през последните три дни. На този етап не мога да отговоря как ще бъдат защитени техните права. Правим максимално възможното. Радвам се, че част от опозицията подкрепи мерките ни. От ДПС имаше внесени предложения, в които също не се казва как ще гласуват хората под карантина“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред БТВ.

Тя уточни, че епидемиологичните мерки ще бъдат подписани от здравния министър проф. Костадин Ангелов.

„Партия ГЕРБ никога не е отричала, че е работила с представители на ДПС, когато става въпрос за евроатлантическата ни политика. В първите месеци се чувахме с Цветан Цветанов, след като напусна ГЕРБ. Той ми се обаждаше, за да упреква мои участия в телевизионни предавания. Не се е опитвал да ме привлече към „Републиканци за България“, каза още Дариткова.

Според нея бившият втори в ГЕРБ се е променил.

„Ако получа номинации, мисля, че отново мога да представлявам като депутат района в Смолян. Очакват ни месеци за здравна криза. Трябва да има стабилно правителство. Виждам отново партньорство с Обединените патриоти. Призовавам избирателите да подходят разумно към вота през април. Има предварителни заявки, че изборите ще бъдат опорочени. Ние правим всичко по силите си те да излъчат легитимен парламент. Ако има проблеми с вота, могат да се оспорват в съда. Валери Симеонов е един от радетелите на този бранш. Мисля, че неправилно се тълкува този жест (Симеонов беше обвинен, че е показал среден пръст на протестиращите ресторантьори – б.ред.). Мерките дадоха резултат. Ние трябва да сме водени преди всичко от здравната сигурност“, каза още Дариткова.

„Нормално е болниците да са пълни, защото плановият прием се възстанови миналата седмица. Сега може да се обърне внимание и на тези пациенти, които не са болни от коронавирус. Тези, които са се нуждаели от спешна медицинска помощ, са я получили. Аз преболедувах COVID-19 в края на март и имах още антитела през есента. Мисля да изчакам ваксинирането, за да може да се възползват хора, които нямат такива антитела“, каза още Даниела Дариткова.

Снимка: bTV, архив