Екатерина Захариева: Не знам какви ще са политическите дивиденти за президента

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

„Беше редно президентът да направи консултациите преди да определи датата за изборите. Целта, според мен, е да се прехвърли отговорността за отлагането на датата върху правителството“, заяви пред бТВ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

По думите и, МВнР от седмици работи за изборите в чужбина.

„Чакаме президентът да определи окончателно датата. Ние от ГЕРБ сме готови за всяка дата“, каза още тя.

„Има държави, които не позволяват разкриване на секции извън дипломатическите мисии и ние сме принудени да се съобразяваме с това. На Румъния буквално два дни преди изборите са и позволили да разкрие секции извън тях“, съобщи тя, но не конкретизира коя е била държавата.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Захариева съобщи, че Министерството е изпратило вече такива искания.

„Ние не можем да задължим пощите в чужда държава да изпълнят задачата на секционни комисии“, смята тя.

„Не знам какви политически дивиденти ще донесе на президента заигравката с това, че изборите няма да бъдат добре организирани и проведени“, коментира Захариева.

„Изглежда, че в Северна Македония имат грешната представа, че позициите у нас се определят от изборите. Нека припомня, че НС гласува единодушно позицията на страната ни спрямо Северна Македония. По тази тема обществото и партиите имат доста сходна позиция“, каза тя по повод изказванията на политиците в Скопие.

„Това, че ние искаме те да се откажат от идентичността си, е една заблуда, която те внушават“, категорична беше Захариева.

Най-четени

ОЩЕ В КАТЕГОРИЯТА

Последни новини