Ето кои храни тровят червата ни

Д-р Томас Фрилинг, лекар от Германия, изброи храните, които тровят червата, пише Focus

На първо място експертът съветва да се откажем от сушени, пушени и силно преработени колбаси, които са признати за канцерогени и значително увеличават риска от рак на червата. Фрилинг отбелязва, че като цяло консумацията на червено месо трябва да бъде намалена до 500 грама на седмица.

Три храни тровят червата

Специалистът препоръчва и намаляване на захарта, която насърчава растежа на вредните бактерии и измества полезните микроорганизми. Освен това „лошите мазнини“ като маргарин и майонеза трябва да бъдат елиминирани от храненето, тъй като те могат да натоварят сериозно червата.

Лекарят отбелязва, че най-добрите продукти за здравето на чревната лигавица са фибрите, които се съдържат в бобовите растения и зеленчуците, както и в бананите, рибата, картофите и пълнозърнестия хляб.

Три храни тровят червата