Какво ще можем да правим с AR/VR очилата на Apple?

Комапнията планира първоначално да заложи на хедсет за виртуална реалност (VR), който ще можем да ползваме за игри, филми и общо взето всичко останало

Един от най-очакваните и коментирани продукти, не само в света на мобилните джаджи, но и в цялата технологична сфера, безспорно са предстоящите AR/VR очила на Apple.

Слуховете за тях ни вълнуват от години, като през последните месеци се заговори, че компанията планира да пусне подобен продукт още през следващата година.

Големите въпроси са за какво ще можем да ги ползваме и какво точно ще представляват те.

Доклад на Bloomberg от тази седмица разкрива по малко и двете направления, като става ясно, че компанията е изпитала няколко сериозни затруднения със създаването на прототип с добавена реалност (АR).

Поради тази причина, Apple планира първоначално да заложи на хедсет за виртуална реалност (VR), който ще можем да ползваме за игри, филми и общо взето всичко останало, което в момента можем да правим с продукти като Oculus или Playstation VR.

Разликата е, че Apple възнамерява да предложи доста по-висока резолюция от останалите конкуренти на пазара и да направи продукта скъпо и трудно достъпно преживяване.

Говори се, че продуктът ще е и с доста по-висока производителност, която ще разчита на новите M1 чипове, които вече видяхме в няколко от последните компютри на Apple, и ще има вграден вентилатор.

От Bloomberg разкриват, че цената на VR очилата ще е много над средната за този пазар, като дори е възможно да бъде поставен лимит на продажбите от една бройка на ден във физическите магазини на компанията.

Целта тук не е да се навъртят големи печалби и милиони продадени устройства, а да се даде възможност на софтуерните инженери и на наистина отдадените геймъри да се ориентират в по-нататъшните планове на Apple.

Срокът за обявяването на VR очилата изглежда продължава да бъде 2022 г., а AR вариантът ще се появи най-рано през 2023 г., пише Bloomberg, цитиран от dnesplus.bg.