Калоян Паргов към Румен Радев: Премина граници с изявлението си срещу Ердоган. Споделям критиките срещу него

“Не може един държавен глава да говори срещу друг по този начин, както го направи Радев”, заяви още Паргов 

Споделям част от критиките срещу президента Радев. Наистина в даден момент има преминаване на границите. Изявлението му срещу президента Ердоган и пакетирането му с премиера Борисов е такава линия. Не може един държавен глава да говори срещу друг по този начин, както го направи Радев. Става въпрос за междудържавни отношения. Това заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов по повод думите на Радев, че „Борисов е доверено лице на Ердоган“.

„Имаме всички шансове да спечелим тези избори. В момента ни предстои една важна задача, а именно – промяната на България. Не бива да се съсредоточаваме във вътрешнопартийните проблеми, които нищехме през миналата година”, подчерта членът на Националния съвет на БСП Калоян Паргов пред „Нова нюз“.

„През последните 4 години БСП доказа, че е опозицията и непрекъснато показва, че може да бъде алтернатива на сегашния модел. В момента трябва да направим всичко възможно това да се реализира в тези избори”, каза още Паргов.

Относно решението на Националния съвет на БСП да изключи Георги Гергов от партията, Паргов коментира: „Преди 7 години Сергей Станишев и Димитър Дъбов предложиха за изключване Георги Първанов, Румен Петков и други, които бяха оформили АБВ. Тогава не малка част от софийската организация, включително и аз, напуснахме залата и не участвахме в гласуването. Оттогава това е принципна политиката, която една част от градската организация следваме”.

И допълни: „Не участвах в гласуването за изключването на Иван Иванов от Варна, същото направих и с Георги Гергов. Считам, че не това е подходът. В момента имаме други задачи”.

„Всяка една дата за изборите за нас е приемлива, стига епидемиологичната обстановка да позволява нормалното протичане на изборния процес. Това е основното предизвикателство тази година“, каза още Паргов.

Подобни статии

Личните лекари: Проблемът с ваксините е сериозен, искаме преразпределение

Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на количествата ваксини...

Още в катергорията

Личните лекари: Проблемът с ваксините е сериозен, искаме преразпределение

Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на...

ЦИК тегли номерата на партиите за вота

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще изтегли чрез жребий номерата...

Младен Маринов в ГЕРБ листите като експерт

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща...